Wat is: Pagespeed?

Met pagespeed wordt de totale laadtijd van een webpagina bedoeld. De pagespeed is afhankelijk van verschillende factoren zoals de server, verbinding en opbouw van de pagina. Sinds april 2010 is pagespeed ook één van de vele ranking factoren in het algoritme van Google.

Check je pagespeed met een tool en test

Een pagespeed meting begint vanaf het moment dat de eerste request bij een server gedaan wordt totdat de webpagina volledig geladen is. Door gebruik te maken van tools als webpagetest.org of via Chrome Dev Tools kan je precies zien welke requests er per pagina gedaan worden en hoe lang het per request duurt om deze te laden.
Bij Maxlead proberen wij pagespeed zo objectief mogelijk te meten. Dat houdt in dat wij naar verschillende template-pagina’s kijken, testen op verschillende tijdstippen en ook met verschillende tools. Bij het testen wordt voor Nederlandse websites altijd een mobiele 3G verbinding gesimuleerd.

Wil je meer weten over pagespeed en SEO in het algemeen?

Benieuwd of de pagespeed van jouw webpagina’s wel in orde zijn? We doen graag een pagespeed scan. En ben je geïnteresseerd in SEO en wil je meer weten? Raadpleeg dan een van onze SEO-consultants. Ze helpen je graag op weg.