Wat zijn: Sitelinks?

In zowel de betaalde als de organische zoekresultaten tref je sitelinks aan. Sitelinks kun je zien als extra sublinks die naar voren komen bij een zoekopdracht. Je ziet dan niet één URL van jouw bedrijf, maar direct meerdere. Dit levert meer zichtbaarheid op in de zoekresultaten.
Hieronder een voorbeeld van hoe het bij Maxlead naar voren komt. ‘Vroeger’ kon je in Google Webmaster Tools (nu: Google Search Console) sitelinks degraderen met als doel de sitelink te verwijderen, een andere sitelink kwam daar dan voor in de plaats. Je had geen invloed op de vervangende sitelink. Deze optie is nu niet meer beschikbaar, waardoor je geen controle meer hebt op welke sitelinks er organisch getoond worden. Bij de betaalde zoekresultaten heb je die controle wel volledig.
Belangrijk om te weten is dat sitelinks niet bij alle zoekresultaten worden getoond en je ook niet of nauwelijks kunt beïnvloeden dat ze verschijnen. Sitelinks worden alleen getoond als deze relevant (kunnen) zijn voor de gebruiker. Overigens worden sitelinks meestal alleen maar getoond onder het eerste organische resultaat en eventueel bij de advertenties (indien gewenst).
Sitelinks Maxlead:

Wil je meer weten over sitelinks of SEO in het algemeen?

Ben je geïnteresseerd in SEO en wil je meer weten? Raadpleeg dan een van onze SEO-consultants. Ze helpen je graag op weg.