Omnichannel in een 1,5 meter economie

omnichannel

HEB JE VRAGEN?

Neem contact op met Carlijn de Graef als je meer wilt weten. Zij helpt je graag.

In deze hectische tijden met de komst van Covid-19 zijn veel vanzelfsprekendheden opeens onzeker geworden. Zorgen over gezondheid maar ook de impact op werksituaties zijn aan de orde van de dag.

De steeds veranderende maatregelen van de overheid vragen om creatieve oplossingen om verantwoord te winkelen in een 1,5 meter economie. Maar ook de communicatie over wanneer welke vestiging open is en welke maatregelen er zijn genomen, zijn belangrijke uitdagingen in deze tijd. Nu het er naar uit ziet dat dit ‘nieuwe normaal’ niet op de korte termijn zal veranderen zullen retailers en omnichannel bedrijven aan de slag moeten met het implementeren van afspraak modules en het zo goed mogelijk communiceren van vestigingsdata zoals openingstijden.

Werken op afspraak

Eenvoudig werken op afspraak is voor veel retailers en omnichannel bedrijven door Covid-19 van groot belang geworden. Om te voldoen aan de eisen en maatregelen maar ook om consumenten weer het vertrouwen te geven dat zij veilig naar de vestiging kunnen komen.

Maxlead Manager maakt dit mogelijk. Voor al je vestigingen, voor alle consumenten in de nieuwe 1,5 meter economie. Het boeken van de afspraak, het blokken van het maximum aantal klanten per uur maar ook de communicatie met de consument alsmede de vestigingsmanager en dat real time en geautomatiseerd. Deze tooling is voor tal van branches en producten inzetbaar denk aan woonwinkels, autodealers, sportscholen.

Hoe werkt het: Private shopping

Het werken op afspraak begint met het aanbieden van een ‘maak een afspraak’ button op je website. Hiermee wek je vertrouwen bij de consument dat er niet teveel andere consumenten aanwezig zijn in de vestiging. Beschik je over meerdere vestigingen? De consument krijgt dan op basis van postcode de juiste vestiging getoond met de mogelijkheid om een afspraak te maken. Nadat er gekozen is voor een datum en tijd volgt er een persoonlijke bevestigingsmail. De gegevens worden vervolgens opgeslagen in Maxlead Manager.

Wat zijn de voordelen van MLM private shopping:

 • Totale regie van afspraken door een geautomatiseerd proces
 • Schaalbaar consumenten laten boeken met onbeperkt aantal vestigingen
 • Maximum aantal boekingen per uur in kunnen stellen
 • Communicatie met de consument wordt automatisch geregeld
 • Communicatie met vestigingsmanager over afspraken wordt door MLM geregeld
 • Online gedrag van de consument op de productpagina’s wordt vastgelegd en kan per consument voorafgaande aan de afspraak bestudeerd worden door de verkoper in de vestiging
 • Inzicht in welke afspraak, hoeveel omzet heeft opgeleverd
 • Inzicht welke online kanalen hebben bijgedragen aan de afspraak
 • Dashboard met resultaten over de afspraken

De afspraak module is een onderdeel van de bredere functionaliteiten van Maxlead Manager. 

Snel en eenvoudig vestigingsdata en openingstijden beheren

Heb je meerdere fysieke vestigingen en wil je daarvan juist nu in tijden van corona eenvoudig je vestigingsdata zoals openingstijden centraal beheren én synchroniseren naar de belangrijkste externe platformen, zoals Google My Business. MaxLocations kan dit voor je doen.

Hoe werkt het: Beheer van vestigingsdata zoals openingstijden

Met Max Locations kun je centraal informatie over openingstijden en adressen bijhouden en zorgen dat je data wordt doorgestuurd naar externe platformen en website. Naast het beheer van vestigingsgegevens kan Max Locations ook centraal je Google My Business Reviews verzamelen, zodat je erop kunt antwoorden. Op dit moment kun je dat in Google My Business alleen per vestiging doen. Met veel vestigingen en veel reviews is dat arbeidsintensief.

Wat zijn de voordelen van Max Locations:

 • Centraal beheer van bedrijfslocaties
 • Synchronisatie van data met Google My Business (frequentie in te stellen)
 • Inzage in reviews en hierop reageren
 • Pushmeldingen voor Questions & Answers
 • Productie van XML en CSV ten behoeve van upload in Facebook Locations en Bing Places
 • Automatisch bijgewerkte feed voor bijvoorbeeld Openingstijden.nl
 • Vele malen voordeliger dan concurrenten.

Meer weten over alle mogelijkheden van Max Locations of een demo aanvragen?

Carlijn de Graef

New Business & Strategy

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN OVER

Omnichannel in een 1,5 meter economie?